Τα Προϊόντα μας


  Το κυδώνι στα καλύτερά του

Με το μοναδικό μείγμα  ήλιου, βουνού και θάλασσας

Η εταιρία μας Meli Milo είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, με ιδιόκτητους οπωρώνες Κυδωνιάς στο Αιγίνιο Πιερίας και έδρα στην Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Ειδικευόμαστε  στην παραγωγή Κυδωνόπαστου, ζελέ κυδωνιού, μαρμελάδων, chutney, γλυκά κουταλιού και  άλλων προϊόντων με βάση το Κυδώνι. Το καθαρό περιβάλλον με ένα όμορφο, ηλιόλουστο κλίμα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή από τα καλύτερα φρούτα, με μοναδική γεύση που κλειδώνει μέσα της τις μακρές ηλιόλουστες μέρες δίπλα στη θάλασσα. Παράγουμε υγιεινά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, διατηρώντας τα φυτά και το έδαφος υγιεινά και φυσικά. 

Όλα τα προϊόντα  Meli Milo παράγονται από ολόφρεσκα δικά μας φρούτα, εξαιρετικής αρωματικής ποικιλίας, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα, χρωστικές, χωρίς γλουτένη, χειροποίητα σε μικρές παρτίδες. Περιέχουν ποσοστό φρούτων άνω του 75% και είναι εξαιρετικής ποιότητας (premium quality). Τα καταναλώνουμε γιατί είναι έκρηξη γεύσεων στο στόμα, που σπάνια συναντάται. Εξαιρετική πηγή ενέργειας, βελτιώνουν αθλητικές επιδόσεις και αντοχές. Είναι  πηγή βιταμινών και μετάλλων, και είναι πλούσια σε  σπουδαία αντιοξειδωτικά, που βοηθούν σημαντικά στην ικανότητα του σώματός μας για πρόληψη και καταπολέμηση πολλών νόσων. Για τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία ενημερωθείτε από την ειδική παρουσίαση Ιατρικά, που παρέχει πληροφορίες και συνδέσμους κατευθείαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ και FUFOSE EUROPE. Κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με Ιατρικά ερευνητικά εργαστήρια, για την διαδικασία παρασκευής, τα φρούτα σιγοβράζουν μαζί με τους σπόρους τους σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, σε μια αργή διαδικασία για να εξάγουμε όλα τα πολύτιμα συστατικά τους μαζί με την πηκτίνη, και επεξεργάζονται μη αποφλοιωμένα. Για να φέρουμε στο τραπέζι σας ένα εξαιρετικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά του φρούτου που το καθιστούν πολύτιμο για την υγεία μας, αλλά και την γευστική μας απόλαυση. Η  αγάπη  μας για τη  μαγεία της δημιουργικότητας και ο πειραματισμός μας με γεύσεις, και υφές για την ανάπτυξη εξαιρετικών προϊόντων είναι συνεχείς, και στόχος μας είναι να  συνεχίσουμε να σας εκπλήσουμε με μια  γκάμα  προϊόντων που δε  θα είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτική. 

  Πανάρχαιες γεύσεις, τροφή των θεών, εκπληκτική εμπειρία  γεύσεων

  Συνοδεύουν γεύσεις αλμυρές ή γλυκές στο καθημερινό μας τραπέζι, αλλά εντυπωσιάζουν  και στις επίσημες  εκδηλώσεις μας ικανοποιώντας από τα πιο απλά έως τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα. Λίγες τροφές προσφέρουν ένα  συνδυασμό με αποδεδειγμένα ιατρικά οφέλη και υπέροχης γεύσης. Μας δίνουν ζωντάνια και συμβάλλουν σε μια πιο υγιή και ποιοτική ζωή. Η πηκτίνη που περιέχουν τα κυδώνια, σε μεγαλύτερο ποσοστό από όλα τα φρούτα, έχει την εκπληκτική ιδιότητα όταν καταναλώνεται μαζί, ή αμέσως μετά το γεύμα, να βοηθά στην πέψη όλων των ζωικών πρωτεϊνών (κρέας, γαλακτοκομικά), να δεσμεύει τα λιπώδη κύτταρα που συναντά στον πεπτικό σωλήνα και να τα αποβάλει φυσικά. Για το λόγο αυτό παραδοσιακά ταίριαξαν οι γεύσεις του μαγειρεμένου Κυδωνιού με τυριά, αλλαντικά, αλλά και λιπαρά κρέατα. Το ευεργετικό αποτέλεσμα για την υγεία μας αλλά και για την ικανοποίηση της γεύσης μας είναι να μην επιβαρυνόμαστε με περιττό λίπος.  

Κυδωνόπαστο Πώληση: Διατίθεται σε 150 γραμμάρια και σε 3 κιλά. 

melimilo_quincepaste

great_taste_2019_shrub_quincepaste_melimiloΚυδωνόπαστο, είναι μία από τις μεγαλύτερες γκουρμέ λιχουδιές της παραδοσιακής κουζίνας. Συνδυάζεται εδώ και αιώνες με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, ψωμί, ζύμες, γλυκά, ξηρούς καρπούς, κρέας, ψάρι. Είναι υπέροχο με το πρωινό για να γεμίσει με δύναμη, ενέργεια και διαύγεια την ημέρα μας. Στο Brunch θα δώσει ψυχή σε όλα τα σάντουιτς και πιάτα με τυριά, κρέατα, λαχανικά. Στο γεύμα: σε κύβους στην σαλάτα σας, ή ζεστάνετε μια ποσότητα σε μπαλσάμικο και περιχύσετε όλες σας τις σαλάτες, τα κρέατα, τα τυριά, τα γλυκά. Επίσης μέσα σε ορεκτικά κρύα ή ζεστά. Στον απογευματινό καφέ δυναμωτικό γλυκό, και  με τάρτες, πίτες, κρουασάν, γέμιση σε τούρτες. Σαν ένα χαλαρό δείπνο με ένα ποτήρι κρασί, και μια πιατέλα με τυριά και αλλαντικά. Το σερβίρετε με φρυγανισμένα ψωμάκια σε λεπτές φέτες και σε στρώσεις μαζί με παλαιωμένο κασέρι  (Μετσοβόνε, Σοχού) ή σε ένα πιάτο μαλακών με έντονη γεύση τυριών, κατσικίσιο, μια ώριμη γραβιέρα. Με μια καλή φέτα , καπνιστά αλλαντικά και ξηρούς καρπούς η γεύση απογειώνεται. Νιώστε τη φρεσκάδα του στην παλέτα της γεύσης σας, και απολαύστε το.

 

 

 

Γλυκόξινη σάλτσα (chutney) Bάρος 250 γραμμάρια  και σε 3 κιλά

http://melimilo.com/melimilo_chatney_5

Γλυκόξινη σάλτσα, Chutney είναι άρτυμα φρέσκου φρούτου, ζάχαρις και ξυδιού. Μία  ισορροπημένη πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων. Φρέσκα φρούτα Κυδώνια που σιγοβράζουν σε κόκκινο ξίδι από σταφύλια, μαζί με γλυκά κρεμμύδια, ζάχαρη, χυμό ρόδι, λεμόνι, και σταφίδες μουσκεμένες σε ουίσκι Jack Daniel’s. Ο άρκευθος ισορροπεί τέλεια τα αρώματα, και το πιπέρι καγιέν δίνει μια ελαφριά σπιρτάδα που το απογειώνει. Όσο ωριμάζει τόσο καλύτερο γίνεται. Για να εμβαθύνει η γεύση και να εναρμονιστούν τα αρώματα, το αφήνουμε να ωριμάζει  ένα μήνα. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για όλων των ειδών τα τυριά και αλλαντικά, ως καρύκευμα σε κρέατα,  ψάρι, αλλά και για σαλάτες, τοστ, σάντουιτς, ως ορεκτικό γέμιση σε σφολιάτα, ως άλειμμα επάνω σε μια φέτα ψωμί.

 

 

 

melimilo_quince_jam

Μαρμελάδα Κυδώνι βάρος 280 γραμμάρια και 3 κιλά

Μαρμελάδα κυδώνι, ένα δυνατό αντιοξειδωτικό στο πιάτο μας,  με ιδιαίτερη υφή, μεγάλη πυκνότητα, και πάνω από 75% ποσοστό φρούτου. Το Κυδώνι είναι το πρώτο φρούτο που έγινε μαρμελάδα από τους Πορτογάλους που το ονομάζουν marmelo, έτσι η λέξη Marmolada σήμαινε αρχικά  μαρμελάδα από κυδώνι, και αργότερα έφτασε να σημαίνει όλα τα είδη  μαρμελάδας.  Απόλαυση στο πρωινό, αλλά και παραδοσιακό συνοδευτικό σε κρέατα,  λιπαρά, κυνήγια, πουλιά, τάρτες, γλυκές πίτες, κρουασάν.  Μπορεί θαυμάσια να μαγειρευτεί ή να ψηθεί μαζί με τα φαγητά, τα ψητά, τις ζύμες, το παντεσπάνι. 

 

 

melimilo_quince_jam

Μαρμελάδα Κυδώνι με Ginger και μπαχαρικά  280 γρ. και 3 κιλά

Με ισχυρό και αξέχαστο άρωμα.  Σε μια ενορχηστρωμένη συμφωνία αρώματος και  γεύσης από ginger, μοσχοκάρυδο, κανέλα,  κάρδαμο και ροζ πιπέρι.  Τα αρώματα διεισδύουν και παίζουν μαγικά με τις αισθήσεις μας.  Για πρωινό, σε μαγειρεμένα κρέατα, αλλά και εξαιρετικά με τυριά.  Εκτός από τη μοναδική γεύση του θα ενισχύσει με τις ευεργετικές του ιδιότητες την υγεία σας και θα συντελέσει σε μια πραγματικά εκπληκτική γευστική εμπειρία.  Συνταγή κρατημένη αιώνες σε Ελληνικό Ορθόδοξο Μοναστήρι. 

 

 

 

melimilo_quince_jam

Μαρμελάδα Κυδώνι με Κάρδαμο 280 γρ  και 3 κιλά

Κάρδαμο. Το μπαχαρικό που από την εποχή του μεσαίωνα έδεσε τέλεια με τα αρώματα του κυδωνιού, και από τότε κρατά σταθερά και επάξια τα σκήπτρα της γευστικής μας απόλαυσης.  Ένα προφίλ γεύσης το οποίο δεσμεύεται να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.

 

 

 

 

melimilo_quince_jam

Μαρμελάδα Κυδώνι με πιπέρι Καγιέν 280 γρ  και 3 κιλά

Καγιέν. Η γλυκόξινη γεύση από τα φρέσκα φρούτα κυδωνιού εναρμονίζεται καταπληκτικά με το σπιρτόζικο πνεύμα από το πιπέρι καγιέν. Μια εξαιρετική λιχουδιά για τους λάτρεις του είδους.

 

 

 

 

 

melimilo_quince_jam

Μαρμελάδα Κυδώνι με κρέμα Μπαλσάμικο 280 γρ  και 3 κιλά

Με κρέμα μπαλσάμικο. Ένα  εξαιρετικό σε άρωμα και γεύση βραβευμένο μπαλσάμικο  συνδυάστηκε με τα αρωματικά  κυδώνια μας  για να δώσουν ένα εκλεπτυσμένο και ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα. Ο αργός βρασμός και ο προσεκτικός χειρισμός των υλικών διατηρεί τον πλούτο των χρωμάτων και γεύσεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα σωματώδη, γευστικό προϊόντων που είναι μια καθαρή απόλαυση όπου και να το  συνδυάσετε.

 

 

 

 

 

shrub_quince_meli_milo_1

shrub_quince_meli_milo

Σιρόπι Κυδώνι με Ξύδι Κυδώνι – Shrub Quince 250gr – 1 kg

Σε ποτά, cocktail, ταιριάζει με ΒΟΤΚΑ, ΤΖΙΝ – και όπου σας αρέσει η γεύση (σαλάτες, τυριά, παγωτά).

great_taste_2019_shrub_quincepaste_melimilo

 

 

.

 

 

 

 

 

 

       

 Για τις εκδηλώσεις σας κατόπιν παραγγελίας

Γάμος 

 Κυδωνόπαστο. Μοναδικό και εκλεπτυσμένο κέρασμα. Ανεκτίμητο δώρο της φύσης τόσο για το άρωμα και την γεύση του, όσο και για τα αποδεδειγμένα ευεργετικά του χαρίσματα. Το παραδοσιακό γλυκό του γάμου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τόσο συμβολικά, μιας και είναι το φρούτο της αγάπης, του πάθους και της γονιμότητας, όσο και πρακτικά, αφού οι επιστήμονες μας ενημερώνουν για αυτό που η παράδοση γνώριζε από πάντα, ότι το κυδώνι ωφελεί στην αντρική γονιμότητα και στην γυναικεία λίμπιντο

Bάφτιση  

Κυδωνόπαστο. Το ιδανικό υγιεινό γλυκό κέρασμα από φρέσκα φρούτα για παιδιά, και μεγάλους. Περιέχει 75% φρούτα, χωρίς χρωστικές, αρώματα, συντηρητικά. Για να ξεχωρίσετε τόσο με την μοναδική γεύση, όσο και με την ποιότητα.

    Εκδηλώσεις     

Κυδωνόπαστο. Εξαιρετικά γευστικό και ποιοτικό premium quality  κέρασμα, υψηλής διατροφικής αξίας για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας. Θα εντυπωσιάσει τόσο οπτικά όσο και γευστικά. Για όλες σας τις εκδηλώσεις.  Επάνω σε μπουφέ, τα 3 κιλά θα εξυπηρετήσουν περίπου 30 άτομα.  Κατόπιν παραγγελίας.